Digitaal Platform en Ouder Informatie Planner gelanceerd!

Op 19 januari jl. zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in 's-Gravenzande (Westland) het Digitale Platform SCHOOL op SEEF en de Ouder Informatie Planner gelanceerd.

9985d6b5-5c91-4e1b-8e5e-ee2e72d731fd1

Op het platform kunnen vertegenwoordigers van scholen, verkeersouders, overheden, verkeersleerkrachten, vrijwilligers en politie documenten en ervaringen met elkaar delen en makkelijk contact leggen en onderhouden met de verschillende samenwerkingspartners binnen de eigen gemeente of andere gemeenten binnen Zuid-Holland.

Het initiatief voor het platform kwam van de gemeente Westland. Toen de behoefte om informatie over verkeersveiligheid en verkeersopvoeding voor ouders uit te breiden en te structureren bij meer gemeenten bleek te leven heeft ROV-ZH bureau METT opdracht gegeven een samenwerkingsplatform voor de SCHOOL op SEEF netwerken in Zuid-Holland te maken.

Vanaf nu gaan in elk geval de SCHOOL op SEEF netwerkpartners in de gemeenten Westland, Oud-Beijerland en Bodegraven-Reeuwijk ermee aan het werk. Geleidelijk aan zullen steeds meer gemeenten hierbij aanhaken.

Meer informatie over het Digitale Platform is te vinden in de factsheet (pdf)

Tijdens de lancering zijn drie filmpjes vertoond waarin leerkrachten en verkeersouders uit verschillende gemeenten in Zuid-Holland vertellen wat voor hen de waarde van lokaal samenwerken is. U vindt deze filmpjes hier:
* Debbie de Mooij (Da Costaschool Bodegraven): https://youtu.be/O5H8bMFUK9I
* Steven van Wijk (Willebrordusschool Oud-Beijerland): https://youtu.be/gNhf63l8LBU
* Daniƫlle Batist en Sandra van Gessel (Willemsschool / Immanuelschool Monster, Westland): https://youtu.be/uiUy_GajYAY

De Ouder Informatie Planner

De gemeente Westland heeft in haar platform ook een Ouder Informatie Kalender opgenomen, met teksten, illustraties en links voor het informeren van ouders over verschillende verkeersveiligheidsonderwerpen. De teksten en illustraties komen een dezer dagen ook op www.schoolopseef.nl beschikbaar.

Presentatie en oproep

De lancering werd in Westland voorafgegaan door een boeiende presentatie van Ingrid van Berkel. Ingrid is oudervoorlichter in Gelderland en Overijssel en wist vanuit theorie en haar eigen ervaringen veel te vertellen over de verkeersontwikkeling van kinderen in de basisschoolleeftijd en de belangrijke rol van ouders daarbij.
U kunt de presentatie van Ingrid hier bekijken en downloaden.

Ingrid van Berkel presenteert siteversie
BramLanceringPlatform Verkeersveiligheidsambassadeur en wethouder Bram Meijer sloot de bijeenkomst af met de oproep aan alle aanwezigen om structureel aan de slag te gaan met SCHOOL op SEEF en het verkeersveiligheidslabel.
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Digitaal Platform en Ouder Informatie Planner gelanceerd!
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Digitaal Platform en Ouder Informatie Planner gelanceerd!