Ron Rietveld: politieman met 'de SEEF-factor"

Ron RIetveld is een inspirerend voorbeeld voor anderen, aldus de jury van "de SEEF-factor". En daarom mocht hij gisteren in het gemeentehuis van Leerdam als tweede persoon de trofee in ontvangst nemen, die bij deze eretitel hoort.

DSC 8910.websiteversie Ron Rietveld heeft de Seef-factor.siteversie

Ron is al jarenlang in Zuid-Holland Zuid actief op het gebied van de verkeersveiligheid op en rond basisscholen. Hij doet dat onder meer door het trainen van verkeersbrigadiers, door het adviseren over de verkeerssituaties rond de scholen en door collega's enthousiast te maken een rol te spelen bij bepaalde projecten op de scholen. Dat is bijzonder, zeker in een tijd waarin er veel op politiemensen afkomt.

Dankzij de voordracht van Ronald Wittenberg was deze inzet ook de jury van "de SEEF-factor" ter ore gekomen. De jury, bestaande uit Hans Vergeer (voormalig hoofd ROV-ZH), Christine Innemee (regisseur verkeersveiligheid bij de MRDH) en Kees Boender (verkeersveiligheidsambassadeur en wethouder in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) was unaniem van oordeel, dat de trofee in deze tweede ronde aan Ron toekwam. 

Ron wint hiermee naast de wisseltrofee een miniatuurvariant om zelf te behouden en een cheque voor het opnemen van een verkeersveiligheidsfilmpje. 

SEEF-factor award.websiteversie

De uitreiking was een complete verrassing voor Ron. Hij was op het gemeentehuis ontboden onder het mom van een verkeersveiligheidsoverleg. Toen hij bij binnenkomst van de vergaderruimte echter een aantal achtstegroepers van een nabijgelegen basisschool zag (leerlingen, die hij heeft gecoacht of gaat coachen als jeugd-verkeersbrigadier) was duidelijk, dat de bijeenkomst een ander doel had.

De eerste trofee ging -eind vorig jaar- naar een leerkracht/verkeersouder in Papendrecht. 

Kandidaten voor de derde beoordelingsronde kunnen tot 1 april a.s. worden ingediend. Lees hier meer over de voorwaarden en de wijze van indienen.

 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Ron Rietveld: politieman met 'de SEEF-factor"
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Ron Rietveld: politieman met 'de SEEF-factor"