Kopafbeelding Brrr… donker!
Home Lespakketten Brrr… donker!

Brrr… donker!

Thema november - zichtbaar in het verkeer.

Met dit interactieve lespakket bespreek je zichtbaarheid in het verkeer. Subthema's zijn 'fietsen', 'verlichting' en 'regenkleding'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Verkeersgedrag
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In dit verhaal volgen we Mirte. Zij heeft turnles, samen met Fay. De turnschool is helemaal aan de andere kant van de stad. De meiden gaan altijd op de fiets en dat is gezellig. Maar nu, in november, is het best koud. En donker ook...

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'zichtbaarheid in het verkeer' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digtale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over fietsen in het donker, fietsverlichting en fietsen in de regen. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles november - Brrr.. donker
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Groep: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Thema's: Afleiding en social media, Dode hoek, Fietsvaardigheid, Openbaar vervoer, Oversteken, Schoolomgeving en routes, Verkeersgedrag, Verkeersregels