Kopafbeelding De oude man - maart
Home Lespakketten De oude man - maart

De oude man - maart

Met dit interactieve lespakket bespreek je het verkeer in woonwijken. Subthema's zijn 'rekening houden met andere weggebruikers' en 'oversteken'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Oversteken, Verkeerskalender
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

Het is eindelijk mooi weer! De laatste dagen was het koud en regenachtig. Dan kun je helemaal niet fijn buitenspelen. Maar als er dan ineens een beetje zon komt, heeft iedereen zin om naar buiten te gaan. Weet jij hoe je veilig kan buitenspelen?

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'in de wijk' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digtale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over het verkeer in hun eigen straat en opletten in drukke straten. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Buiten spelen
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Buiten spelen (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Buiten spelen (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Digibordles maart - De oude man
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Oversteken
Verkeerskalender
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Oversteken, Schoolomgeving en routes, Verkeerskalender