Kopafbeelding IJsje met tranen
Home Lespakketten IJsje met tranen

IJsje met tranen

Thema mei - zelfstandig op pad.

Met dit interactieve lespakket bespreek je hoe je zelfstandig op pad gaat in het verkeer. Subthema’s zijn 'plaats op de weg', 'rekening houden met elkaar' en 'oversteken'.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Oversteken
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In dit verhaal volgen we Kate en Thomas, die een ijsje gaan halen. Net als ze lekker van hun ijsje aan het genieten zijn, zien ze James en Sarah staan. Zij staan op een gevaarlijke plek en zijn bang…

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'oversteken' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digitale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over naar buiten gaan en oversteken. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles mei - IJsje met tranen
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Oversteken
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Oversteken, Verkeersgedrag