Kopafbeelding Muziek in je oren - november
Home Lespakketten Muziek in je oren - november

Muziek in je oren - november

Met dit interactieve lespakket bespreek je zichtbaarheid in het verkeer. Subthema's zijn 'fietsen', 'verlichting' en 'regenkleding'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Verkeersgedrag, Verkeerskalender
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

Thomas fietst 's avonds naar huis. Kate ziet hem fietsen want ze herkent hem aan de reflecterende strepen op zijn gitaarhoes. Ze wil graag met hem mee fietsen maar Thomas hoort haar niet. Hoe zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer?

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'zichtbaarheid in het verkeer' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digtale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over fietsen in het donker, fietsverlichting en fietsen in de regen. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles november: Muziek in je oren
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Verkeerskalender
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Goed zichtbaar canon (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Groep: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's: Verkeerskalender