Kopafbeelding Naar het circus - december
Home Lespakketten Naar het circus - december

Naar het circus - december

Thema december - verkeersdrukte.

Met dit interactieve lespakket bespreek je met leerlingen hoe zij hun aandacht bij het verkeer houden. Subthema's zijn 'spelregels in het verkeer' en 'verkeersdrukte'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Verkeersgedrag, Verkeerskalender
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In dit verhaal volgen we Mirte, die met haar ouders, broer en zusje naar het circus gaat. Heeft iedereen zijn gordel om? De rit kan nog wel even duren, als ze maar op tijd komen….

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'aandacht bij het verkeer' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digtale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over gevaarlijk verkeersgedrag. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles december - Naar het circus
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Stap maar op je fiets
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Fietsvaardigheid
Op school
Voor thuis
Stap maar op je fiets (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Fietsvaardigheid
Op school
Voor thuis
Stap maar op je fiets (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Fietsvaardigheid
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Oversteken