Kopafbeelding Wat een drukte - maand September
Home Lespakketten Wat een drukte - maand September

Wat een drukte - maand September

Thema september - weer naar school.

Met dit interactieve lespakket bespreek je de verkeersdrukte als iedereen weer naar school gaat. Subthema's zijn 'plaats op de weg', 'verkeersdrukte', 'fietsen' en 'oversteken'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Oversteken, Schoolomgeving en routes
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In dit verhaal volgen we Mirte en haar moeder op de eerste schooldag van het jaar. Als ze niet opschieten, komen ze nog te laat. Als ze op de fiets zitten, lijkt het of iedereen haast heeft. Zo'n eerste dag is wel weer even wennen...

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'weer naar school' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digitale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over de wandeling of rit naar school en verkeersdrukte. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles september - Wat een drukte
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Schoolomgeving en routes
Verkeersgedrag
Verkeerskalender
Op school
Voor thuis
Naar de overkant
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Oversteken
Op school
Voor thuis
Naar de overkant (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Oversteken
Op school
Voor thuis
Naar de overkant (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Oversteken
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Verkeersgedrag, Verkeerskalender