Kopafbeelding We zijn er bijna
Home Lespakketten We zijn er bijna

We zijn er bijna

Verkeersplaat juni - meerijden.

Met dit interactieve lespakket bespreek je hoe je je veilig gedraagt als je meerijdt in de auto. Subthema's zijn 'op de achterbank' en 'gordels'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Verkeersgedrag
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In dit verhaal volgen we James en Sarah, die op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Het is een heel eind maar ze zijn er bijna. James zit te spelen met zijn frisbee. Hij gooit de frisbee omhoog en daar schrikt zijn vader van…

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'meerijden' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digitale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over autostoeltjes, op de achterbank zitten en rustig blijven tijdens de autorit. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

Digibordles juni - We zijn er bijna
Spel
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school
Voor thuis
Stap maar in de auto (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeersgedrag
Op school

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Schoolomgeving en routes, Lokale projecten