Schoolbrengdag 2017: 21 september 2017

Kom lopend of fietsend naar school!

Lopen of fietsen naar school: leuker, gezonder en veiliger

Daarom vindt dit jaar voor de 16e keer de Schoolbrengdag plaats. Dit jaar voor het eerst in zowel de metropoolregio als de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en Goeree-Overflakkee.

We roepen alle kinderen en ouders op om voor een dag de auto te laten staan, om zo eens te ervaren wat de voordelen zijn voor iedereen: leerlingen zien en beleven op de fiets of lopend veel meer, ze doen meteen een portie lichaamsbeweging op èn zelfstandige verkeerservaring. Heel belangrijk in de ontwikkeling tot zelfredzame verkeersdeelnemer. Ten slotte wordt de schoolomgeving rustiger en overzichtelijker als er minder auto’s staan.

Wedstrijd: Pimp je Fiets

pimpjefiets

Om het lopen en fietsen naar school extra leuk te maken en ook nog eens kans te maken op een leuke prijs is dit jaar een wedstrijd aan de Schoolbrengdag verbonden “Pimp je fiets”. Je kunt daar per klas aan meedoen, en wie de mooiste fiets (of schoenen) heeft wint een spellenpakket voor de school.

Meer informatie en aanmelden

In de tweede week van mei ontvangen alle scholen een aankondigingsbrief en een exemplaar van de Schoolbrengdag poster.

Direct na de zomervakantie ontvangen scholen de link naar alle digitale materialen:
• De Schoolbrengdagfilm
• Een leerkrachtenhandleiding
• Teksten voor de ouders
• Voorbeelden van posts voor op de sociale media

Aanmelden en het bestellen van meer posters is nu al mogelijk via dit formulier.

Organisatie

De organisatie is in handen van PubliQuest in opdracht van ROV-ZH voor Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Regio Holland Rijnland en Regio Midden-Holland en alle daarin vertegenwoordigde gemeenten.

U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengdag 2017
U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengdag 2017