Over verkeerseducatie

Basisschoolleerlingen ontwikkelen zich in fasen. Dat geldt voor hun kennis, maar bijvoorbeeld ook voor hun gehoor, voor hoe ze zich bewegen en hoe snel ze reageren op hun omgeving. Dat proces is voor iedereen anders. Juist om de kinderen in al die fasen te bereiken, moeten de verkeerslessen elk jaar terugkomen. Alleen op die manier leren álle kinderen de regels en vaardigheden goed toe te passen. En alleen terugkerende aandacht maakt én houdt een schoolomgeving veilig. Daarom moeten de lessen en materialen van SCHOOL op SEEF een vaste plek krijgen in het beleid van scholen en gemeentes. Ons lesmateriaal bestaat uit:

Praktijklessen - Verkeerskunsten

De praktijklessen zijn het belangrijkste onderdeel van SCHOOL op SEEF. De praktische methode Verkeerskunsten leert kinderen hoe ze veilig en vaardig aan het verkeer deelnemen. Er is veel aandacht voor hoe ze zich bewegen, en hoe ze zich daarin stap voor stap ontwikkelen. In speelse oefeningen, bijvoorbeeld op het schoolplein of in de buurt, leren kinderen fietsen, oversteken en goed opletten. Ze leren ook hoe ze omgaan met andere weggebruikers.

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie

Lesmateriaal, ook voor ouders

Ook ouders kunnen het lesmateriaal van SCHOOL op SEEF bekijken en gebruiken. Bij de lesmaterialen en -pakketten kan je gemakkelijk filteren op 'voor thuis' bij de filter uitvoering. Dat maakt het heel makkelijk om thuis te oefenen met fietsen of een verkeerssituatie. Bij allerlei lespakketten zijn er ook brieven aan de ouders opgesteld. Als leerkracht kun je die downloaden en aan de ouders geven of sturen. Zo blijven ouders altijd op de hoogte van de verkeerslessen op school.

Lokale projecten

Een school is pas écht veilig als niet alleen de directe omgeving, maar ook de routes van school naar huis veilig zijn. Daar kunnen scholen, gemeenten en ouders samen voor zorgen. Er zijn meerdere handige projecten die hen daarbij heel goed kunnen helpen. Voor die projecten kunnen de gemeente en de provincie subsidie geven.


Bekijk de Verkeerskunsten
van SCHOOL op SEEF
Klik naar de lespakketten
Zoek los lesmateriaal
voor een groep of thema.
Bekijk de lesmaterialen.
Sharing is caring