Nokkenwiel opnieuw "op SEEF"

Op woensdag 20 januari kreeg OBS 't Nokkenwiel in Alblasserdam het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel uitgereikt. Het label werd uitgereikt door wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam aan de directeur van 't Nokkenwiel, Herman Oldenhuis.

De school heeft zowel een locatie aan het Boerenpad als aan het Maasstraat en beide locaties hadden laten zien aan alle voorwaarden voor het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel te voldoen. Niet alleen wordt er in alle jaren theoretisch verkeersonderwijs gegeven, de enthousiaste verkeersouders van de school bieden alle klassen ook de praktische lessen van SCHOOL op SEEF Verkeerskunsten aan. Daarnaast worden er met externe partijen ook extra verkeersprojecten georganiseerd zoals een dode hoek les en Groene Voetstappen. Ook communiceert de school met de ouders over hun rol in de verkeersopvoeding en het haal- en brenggedrag. Na overleg met de gemeente is er een 'Kiss & Ride zone' bij de school gerealiseerd. Het hele programma en netwerk van betrokkenen is overzichtelijk vastgelegd in een schoolactieplan.
De jury was dan ook zeer lovend over 't Nokkenwiel en kende de school het maximale aantal van 21 punten toe.

 Derde label Nokkenwiel

Het is al de derde keer dat 't Nokkenwiel het verkeersveiligheidslabel heeft behaald. Voor de school meer dan genoeg reden om er een feestje van te maken. Leerlingen van groep 8 lieten hun vaardigheden zien op het op het schoolplein uitgezette parcours. Eén van de leerlingen maakte bewust een aantal fouten en de vraag was of de aanwezige leerlingen goed opgelet hadden en zagen wat er fout ging. Feilloos wisten ze dit te benoemen. Daarna lieten de directeur en wethouder hun fietsvaardigheid zien waarbij Herman het Arjan soms wel heel lastig maakte.
Hierna mochten een aantal leerlingen een kijkje nemen in een auto van de politie uit Alblasserdam.
Tegelijkertijd werd er door Sietse van Berkel van ActBMX een spectaculaire show gegeven waarbij hij zelfs met zijn fiets over een juf heen sprong.

Alblasserdamsnieuws.nl was bij de uitreiking aanwezig en maakte dit verslag:
http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2016/01/21/basisschool-t-nokkenwiel-ontvangt-verkeersveiligheidslabel/

Bijdrage: Ronald Witttenberg
Foto: ROV-ZH

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Nokkenwiel opnieuw "op SEEF"
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Nokkenwiel opnieuw "op SEEF"