Toegankelijkheid

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) wil dat iedereen alle informatie en diensten op onze website goed kan lezen en gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website www.schoolopseef.nl. Op deze manier voldoet onze website aan de Europese norm EN 301 549. Deze norm verwijst naar de technische standaard WCAG 2.1 van W3C, over het toegankelijk maken van content op websites en in webapplicaties voor mensen met een functiebeperking (voorheen de Webrichtlijnen).

Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de website toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen. Dus ook bezoekers met beperkingen of voorkeuren.

Dat betekent het volgende:

  • We werken aan begrijpelijke informatie.
  • De website is met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, ook met aangepaste apparatuur.

Maatregelen om de toegankelijkheid te vergroten

Om digitaal toegankelijk te zijn werken we aan:

  • begrijpelijke taal.
  • vindbaarheid van informatie.
  • toegankelijke webformulieren.
  • interactieve kaarten die zijn te gebruiken op zowel pc, tablet als smartphone. Deze zijn maar deels toegankelijk voor screenreaders.
  • het terugdringen van PDF’s en het bieden van toegankelijke alternatieven.

PDF-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan PDF-bestanden. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) kan niet garanderen dat alle PDF’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. Nieuwe PDF’s worden vanaf 01-01-2021 zoveel mogelijk toegankelijk aangeboden.

We passen de oude PDF’s in eerste instantie niet aan. Wel maken we PDF’s op verzoek toegankelijk. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.

Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het aan ons door via de contactpagina. Wilt u dan de link naar de webpagina vermelden waar u het probleem bent tegengekomen?

Sharing is caring