Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Gefilterd op:

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Spel Liedje Film Project Download Afbeelding Plattegrond Oefening Lesbrief Verkeerskunsten Oversteken Schoolomgeving en routes Verkeersregels Op school
X filter wissen

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Oefening - Links-rechts-links oefening

Inleiding

Voor jonge kinderen zijn de begrippen links en rechts nog moeilijk. In plaats van links en rechts kijken, kunt u de kinderen ook aanleren om te kijken naar “de ene kant” en naar “de andere kant”. De kinderen zijn dan minder bezig met “wat is links?” en “wat is rechts?” en meer bezig met het uitkijken.

Oefening

  • Plak als geheugensteuntje een sticker op de linkerhand van elke leerling.
  • Naar de kant waar de sticker zit, moet het eerst gekeken worden.
  • Oefen met de leerlingen de begrippen “links” en “rechts” of, als ze daar nog niet aan toe zijn, “de ene kant” en “de andere kant”.
  • Vraag bijvoorbeeld om hun linker- of rechterhand omhoog te steken.

Lees het volgende versje voor:
Kijk naar links en blijf maar staan,
kijk naar rechts, komt er iets aan?
Weer naar links: is de weg nu vrij?
Geen verkeer: dan lopen wij!
Stap goed door, ga recht vooruit,
en op de weg kijk je weer uit.

Lees het versje nog een keer voor en laat de leerlingen meekijken naar links en rechts. Ook kunt u het oversteekliedje nogmaals zingen in een aangepaste versie. Laat de leerlingen meebewegen bij het links-rechts-links kijken.
Oversteekliedje (melodie Vader Jakob)
Oversteken, oversteken.
Stoeprand stop! Stoeprand stop!
Kijk naar alle kanten. Kijk naar alle kanten.
Links-rechts-links, links-rechts-links.

Delen