Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Icoon Groep filter
Groep
Icoon Thema filter
Thema
Icoon Soort filter
Soort
Icoon Uitvoering filter
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering
Afbeelding golf bovenkant pagina

Gefilterd op:

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Spel Liedje Film Project Download Afbeelding Plattegrond Oefening Lesbrief Verkeerskunsten Oversteken Schoolomgeving en routes Verkeersregels Op school
X filter wissen

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Oefening - Lopen in een groep

Inleiding

Bij deze activiteit leren de leerlingen wat de juiste handelingen zijn bij het lopen in de groep, zoals bijvoorbeeld waar ze moeten lopen als er geen stoep is.

Instructiefilm Lopen in een groep

Oefening

Zet met behulp van de markeerbollen en stoepkrijt een route uit op het schoolplein (bijvoorbeeld om de zandbak heen lopen en dan naar het klimrek). Laat de leerlingen twee aan twee in een lange rij de uitgezette route lopen. Het gaat hier vooral om het oefenen van het naast elkaar lopen met een groep leerlingen. Zorg ervoor dat er in de route één oversteeksituatie is. De voorste leerlingen moeten stoppen op de laatste stoeptegel vóór de stoeprand.

De leerlingen zorgen ervoor dat:
  • ze zo ver mogelijk bij de weg vandaan lopen
  • er geen gat valt in de groep
  • ze bij elkaar blijven en blijven doorlopen
  • de andere kinderen uit de groep met rust worden gelaten (niet duwen en trekken)
  • iedereen veilig loopt in de groep
  • de voorste leerlingen wachten vóór de stoeprand als de weg moet worden overgestoken.

Differentiatie

  • Laat één of twee leerlingen in tegenovergestelde richting de route lopen. Het groepje leerlingen moet voldoende ruimte maken voor de tegemoetkomers, bijvoorbeeld door achter elkaar te gaan lopen.
  • Plaats een obstakel op de route. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen achter elkaar gaan lopen als ze het obstakel passeren. Ook hier geldt: eerst naar achter, opzij en naar voren kijken en dan pas passeren.
Delen