Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Icoon Groep filter
Groep
Icoon Thema filter
Thema
Icoon Soort filter
Soort
Icoon Uitvoering filter
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering
Afbeelding golf bovenkant pagina

Gefilterd op:

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Spel Liedje Film Project Download Afbeelding Plattegrond Oefening Lesbrief Verkeerskunsten Oversteken Schoolomgeving en routes Verkeersregels Op school
X filter wissen

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Oefening - Verkeersvaardigheid

Leerdoel OP HET SCHOOLPLEIN

Leerlingen vergroten hun verkeersvaardigheid.

De les

Op het schoolplein kunt u samen met leerlingen de verkeersvaardigheid oefenen. U kunt  bijvoorbeeld oefenen in het oversteken van een rechte straat, bij een kruispunt, een  zebrapad, verkeerslichten en geparkeerde auto’s. Enkele leerlingen kunnen op karren of  schoolfietsjes de verkeersdeelnemers zijn. Ook kunt u fietsvaardigheidsoefeningen op het schoolplein doen. Denk bijvoorbeeld aan het  oefenen met wegrijden en remmen, hand uitsteken of slalommen.

In de praktische verkeersmethode ‘Verkeerskunsten’ staat naast de plattegrond ook duidelijk een uitleg en het leerdoel omschreven.   


Leerdoel IN DE SCHOOLOMGEVING

De verkeersvaardigheid van leerlingen is vergroot.  Leerlingen kunnen deze vaardigheid in de praktijk toepassen  

De les

Ook in de schoolomgeving kunt u met de groepen 1 tot en  met 4 oefenen in veilig oversteken. Wandel met de hele klas  of in kleine groepjes onder begeleiding van ouders een route  in de schoolomgeving. Onderweg kunnen de leerlingen  oefenen in het oversteken van een rechte straat, bij een  kruispunt, een zebrapad, verkeerslichten en geparkeerde auto’s.  

Extra

Voor de educatieve routes in de schoolomgeving kunt u ook routes gebruiken die u dit  schooljaar ook met de leerlingen gaat doen, bijvoorbeeld de route naar de gymzaal.

Delen

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie