Maar fietsen is heel normaal, toch?
Fietsen is een gezonde en makkelijke manier voor kinderen om op school te komen en zich ook buiten zelfstandig te verplaatsen. Maar het aantal fietsende kinderen in Nederland neemt af. Het is tijd om actie te ondernemen. Door middel van de Fietshelden Campagne vergroten we het bewustzijn bij kinderen over de fiets en dagen we kinderen uit om creatief na te denken hoe zijn fietsen leuker, veiliger of makkelijker kunnen maken.

Meedoen?
Van alle ingestuurde ideeën worden 30 kinderen geselecteerd om hun idee in een speciale Fietshelden Designathon uit te werken tot een waar prototype. De gemeente Den Haag heeft toegezegd de ingestuurde ideeën te ondersteunen waar dat mogelijk is.

De Fietshelden campagne is een ontwerpwedstrijd voor bovenbouw kinderen in Den Haag. Door middel van een gratis Fietshelden-les in de klas worden kinderen bewust gemaakt over wat fietsen voor hen kan betekenen en geholpen met het uitwerken van een idee om fietsen veiliger, leuker of makkelijker te maken. De lessen worden kosteloos aangeboden maar zijn beperkt beschikbaar. Staat uw school in Den Haag? Meld uw school of klas aan via fietshelden.org/ denhaag of mail naar fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com.


Sharing is caring