Onder luid gejuich worden de eregasten onthaald op een fraaie rode loper: wethouder Henk van Putten, wijkagent Arij Weijler en natuurlijk SEEF de zebra, die alle kinderen persoonlijk een high-five geeft.

Jus Sanne Stout vraagt de leerlingen of ze weten wat er gaat gebeuren. "Het heeft iets te maken met de verkeerslessen" raden de kinderen. Dat klopt helemaal. Maar wat de kinderen niet weten is dat de school dat zó goed doet dat ze een verkeersveiligheidslabel hebben gehaald. Dat is een bijzondere onderscheiding waarmee de school laat zien dat ze verkeersveiligheid heel belangrijk vinden.

Wethouder Henk van Putten mag het label uitreiken: "Ik ben enorm trots op jullie want uit het rapport blijkt dat jullie het enorm goed doen. En er zijn maar liefst zeven verkeersouders die helpen bij de verkeerslessen". Die ouders krijgen dan ook terecht een hartelijk applaus.

Op het schoolplein staat een stuntbaan. Met skateboards, BMX fietsen en stepjes laten kinderen hun indrukwekkende stunts zien. Stunten mag  op een veilige plek zoals het schoolplein maar gelukkig leren de kinderen met SCHOOL op SEEF ook hoe ze zonder te stunten veilig aan het verkeer deelnemen.

Twee leerlingen overhandigen een poster aan de wethouder. Op een kaart hebben ze alle gevaarlijke punten in het dorp aangegeven. De wethouder gaat in gesprek over een paar punten en geeft aan dat de gemeente gaat kijken of ze verbeterd kunnen worden.

En dan is het moment daar: het label wordt onthuld door twee leerlingen. Tenslotte krijgen alle kinderen een mooie 'Ik ben SEEF' medaille als bedankje, omdat ze elke week met veel plezier meedoen aan de verkeerslessen en leren om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Sharing is caring