Om zich te ontwikkelen tot zelfredzame en veilige verkeersdeelnemers, hebben kinderen naast kennis over de regels ook allerlei vaardigheden nodig, zoals veilig op- en afstappen van de fiets, op een goede manier afslaan en snel reageren. Dit vergt oefening, op school en thuis.

 

Om scholen en ouders te helpen bij de organisatie van de praktische verkeerslessen op en rond de school is de methode Verkeerskunsten ontwikkeld. Verkeerskunsten is een onderdeel van SCHOOL op SEEF, het programma voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het primaire onderwijs in Zuid-Holland. De gepresenteerde filmpjes horen bij Verkeerskunsten, net als de overige 23 filmpjes in de serie.

 

Anne Mulder presenteerde de filmpjes op de HSV Nassaulaan, omdat de opnames voor de laatste filmpjes op en rond deze school zijn gemaakt. Daarbij hebben leerlingen en leerkrachten van de school medewerking verleend.

 

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en Verkeerskunsten maken onderdeel uit van de inzet in Zuid-Holland op verkeersveilig gedrag. Onder de noemer “Maak een punt van nul” werken de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland via het ROV Zuid-Holland samen met vele partners. Het doel van het ROV Zuid-Holland is om verkeersveilig gedrag binnen Zuid-Holland de norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul: samen maken we een punt van nul!


Bekijk hier de volledige serie Verkeerskunsten-filmpjes.


Foto: Bas Kijzers voor ROV Zuid-Holland

Sharing is caring