De school is trots, en terecht. Sinds 2017 zet de school zich actief in voor de verkeersveiligheid van de schoolkinderen en voor een veilige schoolomgeving. Het verkeersveiligheidslabel is een dagelijkse erkenning voor het harde werk.

Het team, de leerlingen en de ouders zijn erg betrokken en doen er alles aan om veilig naar school te gaan. Dat is best een uitdaging want de school ligt vlakbij een trambaan die dagelijks moet worden overgestoken; bijvoorbeeld om naar de gymzaal te gaan. Al vanaf groep 3 oefenen de leerlingen hoe je deze route veilig lopend of op de fiets kunt afleggen.

De school geeft theoretische en praktische verkeerslessen aan alle groepen. De combinatie van theorie en praktijk draagt bij aan de verkeersveiligheid rondom de school en de kinderen doen veel ervaring op. Het is de school gelukt om met behulp van de ouderraad verkeersouders te vinden. Een unieke en effectieve oplossing voor continuïteit en betrokken ouders! De school ontving dan ook terecht de volle 30 punten van de labelcommissie van SCHOOL op SEEF. Een prachtig resultaat!

ANWB Verkeersplein

De school is tenslotte genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Op dit Verkeersplein kunnen leerlingen dagelijks spelenderwijs oefenen met verschillende verkeerssituaties. Of de school ook echt het plein wint, is nog even afwachten, maar het zou de kers op de taart zijn...

Sharing is caring