Schoolbrengdag 2017: 21 september 2017

Kom lopend of fietsend naar school!

Lopen of fietsen naar school: leuker, gezonder en veiliger

Daarom vond dit jaar voor de 16e keer de Schoolbrengdag plaats. Dit jaar voor het eerst in zowel de metropoolregio als de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en Goeree-Overflakkee.

We riepen alle kinderen en ouders op om voor een dag de auto te laten staan, om zo eens te ervaren wat de voordelen zijn voor iedereen: leerlingen zien en beleven op de fiets of lopend veel meer, ze doen meteen een portie lichaamsbeweging op èn zelfstandige verkeerservaring. Heel belangrijk in de ontwikkeling tot zelfredzame verkeersdeelnemer. Ten slotte wordt de schoolomgeving rustiger en overzichtelijker als er minder auto’s staan.
Aan de oproep is breed gehoor gegeven: zo'n 100 scholen namen aan de dag deel.

Wedstrijd: Pimp je Fiets

pimpjefiets

Om het lopen en fietsen naar school extra leuk te maken en ook nog eens kans te maken op een leuke prijs is dit jaar een wedstrijd aan de Schoolbrengdag verbonden “Pimp je fiets”. Je kunt daar per klas aan meedoen, en wie de mooiste fiets (of schoenen) heeft wint een spellenpakket voor de school.

Insturen

Maak een of meer foto's van de mooist versierde fietsen of schoenen per klas en stuur deze voor 14 oktober a.s. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van school- en locatienaam, plaats, klas en namen leerlingen.
De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt.

Lesmateriaal

Hieronder treft u het lesmateriaal aan dat hoorde bij de Schoolbrengdag:

Introductiefilm: Leerlingen van OBS Houtwijk over lopen, fietsen of met de auto naar school

(Wilt u het filmpje plaatsen op uw eigen website? Klik dan het pijltje rechtsboven het filmpje voor de embed code)

Aanmelden en meer posters bestellen

Aanmelden en het bestellen van meer posters is nu al mogelijk via dit formulier.

Organisatie

De organisatie is in handen van PubliQuest in opdracht van ROV-ZH voor Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Regio Holland Rijnland en Regio Midden-Holland en alle daarin vertegenwoordigde gemeenten.

Infographic Schoolmobiliteit

IG SOS2017 Infographis SCHOOL op SEEF Schoolmobiliteit V2

Voor scholen, ouders, gemeenten en andere geïnteresseerden is er ook een infographic gemaakt over de achtergronden van de Schoolbrengdag. 
De infographic is hier te downloaden.

 

U bevindt zich hier: Home | Schoolomgeving | Schoolbrengdag 2017
U bevindt zich hier: Home | Schoolomgeving | Schoolbrengdag 2017