Kopafbeelding De buschauffeur - oktober
Home Lespakketten De buschauffeur - oktober

De buschauffeur - oktober

Thema oktober - hulpdiensten en grote wagens

Met dit interactieve lespakket bespreek je met leerlingen hoe zij zich moeten gedragen in de buurt van een bus. Subthema’s zijn 'dode hoek', 'geluiden' en 'signalen in het verkeer'. Ideaal voor op het digitale lesbord, met naast de les ook spellen en liedjes.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's
Verkeerskalender
Uitvoering
Op school, Voor thuis
Afbeelding golf bovenkant pagina

In deze interactieve vertelplaat staat centraal hoe je je moet gedragen in de buurt van vrachtwagens en bussen. Subthema’s zijn “dode hoek”, “geluiden en signalen in het verkeer”.

Opbouw les

Leerlingen krijgen een introductie op het thema 'hulpdiensten en grote wagens' aan de hand van een verhaal. Dit kun je voorlezen of afspelen op het digtale schoolbord. Het verhaal met bijbehorende plaat geeft aanleiding voor een gesprek met leerlingen over vrachtwagens, bussen en de dode hoek. Vervolgens kun je verkeersbegrippen benoemen met de begrippenwolk en verdiepingsvragen stellen. Als afsluiter vind je allerlei spellen, video's en liedjes op de vertelplaat.

De dode hoek
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Dode hoek
Op school
Voor thuis
De dode hoek (bladmuziek)
Download
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Dode hoek
Op school
Voor thuis
De dode hoek (karaoke)
Liedje
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Dode hoek
Op school
Voor thuis
Digibordles De Buschauffeur - oktober
Link
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Verkeerskalender
Op school
Voor thuis

Log eerst in bij Mijn SEEF om dit lesmateriaal te bekijken. Na inloggen is het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

In Mijn SEEF kan je diverse SCHOOL op SEEF-promotiematerialen bestellen. Van een poster met oversteeksituaties tot verkeersveiligheidshesjes. De meeste materialen zijn gratis. Nog geen toegang tot Mijn SEEF, bekijk hier hoe je een account aanvraagt.

Ga naar Mijn SEEF

Aanbevolen lespakketten

Groep: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Thema's: Verkeersgedrag, Verkeerskalender