Veilig leren fietsen

Uitgelichte afbeelding voor lespakket Veilig leren fietsen

Veilig leren fietsen is een Haags project dat bestaat uit een aanhanger met fietsen, loopfietsen, stepjes, waveboarden en ander rollend en rijdend materieel. De aanhanger rouleert van school naar school: deelnemende scholen krijgen twee maal per schooljaar de aanhanger op het schoolplein waardoor ook kinderen zonder fiets kunnen leren fietsen. Gedurende een schooljaar krijgen de leerlingen 12 fietslessen, verdeeld over 2 x 2 schoolweken.

Groep
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Thema's
Fietsvaardigheid, Lokale projecten
Uitvoering
Op school, Gastles
Afbeelding golf bovenkant pagina

Geselecteerd lesmateriaal

Stap 1. Voorbereiding

Stap 2. Uitvoering
Geen lesmateriaal

Stap 3. Afronding
Geen lesmateriaal

Project - Veilig leren fietsen

Veilig leren fietsen is een Haags project voor praktische fietslessen op het basisonderwijs. Het project bestaat uit een aanhanger met fietsen, loopfietsen, stepjes, waveboarden en ander rollend en rijdend materieel en een (voorbereidende)leermethode voor de SCHOOL op SEEF lessen Fietskunsten.

De aanhanger rouleert van school naar school: deelnemende scholen krijgen twee maal per schooljaar de aanhanger op het schoolplein waardoor ook kinderen zonder fiets kunnen leren fietsen. Gedurende een schooljaar krijgen de leerlingen 12 fietslessen, verdeeld over 2 x 2 schoolweken. Wanneer kinderen al kunnen fietsen, wordt er getraind in de fietsvaardigheid en het fietsen in een groep, met o.a. als doel een toenemend aantal kinderen goed voorbereid te laten deelnemen aan het praktisch fietsexamen.

Reportage Veilig leren fietsen

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie
Delen

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Dode hoek, Verkeersgedrag, Verkeerskalender
Lesgeven met SCHOOL op SEEF.
Zo werkt het!

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie