“Wij gaan weer naar School” hoort bij de gelijknamige campagne van Leer in het Verkeer, die nu op veel plaatsen in Zuid-Holland en daarbuiten is te zien.

Tim Akkerman werd het podium opgeroepen door het grote applaus, dat de leerlingen samen met Robert van Asten (wethouder mobiliteit van Den Haag) en Astrid Homan (programmamanager van het ROV) en Coralie van der Sijs (adjunct-directeur van de school) gaven. Van Asten, Homan en Van der Sijs hadden daarvoor in korte speeches stilgestaan bij het lopend of fietsend naar school gaan, en bij de Maand van de Veilige Schoolomgeving.

In deze maand (september) organiseren het ROV, gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen voor basis- en voortgezet onderwijs allerlei activiteiten rond het thema. Een groot deel hiervan is hier te vinden.

De partners willen hiermee bereiken, dat er meer aandacht voor het onderwerp komt bij iedereen, die eraan kan bijdragen, van ouders en leerlingen zelf tot andere verkeersdeelnemers. Dat is belangrijk, want juist in de eerste maand van het schooljaar lopen scholieren meer risico slachtoffer te worden van een verkeersongeval (bron: SWOV). 

Meer weten over de Maand van de Veilige Schoolomgeving? Kijk hier

Zelf activiteiten organiseren? Kijk hier.

Uw activiteit ook op de agenda? Kijk hier


Sharing is caring