Dodehoeklessen op school

Uitgelichte afbeelding voor lespakket Dodehoeklessen op school

Tijdens de Dode Hoekles ervaren leerlingen wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet, zodat zij weten hoe zij als kwetsbare voetgangers of fietsers het beste kunnen handelen als ze een vrachtwagen tegenkomen. Scholen die zich aanmelden voor de Dode Hoekles krijgen (kosteloos) een vrachtwagen met gastdocenten op bezoek. De gastdocenten zijn goed getraind en wijzen de leerlingen op de gevaren van de Dode Hoek.

Groep
Groep 7, Groep 8
Thema's
Dode hoek, Lokale projecten
Uitvoering
Gastles
Afbeelding golf bovenkant pagina

Geselecteerd lesmateriaal

Stap 1. Voorbereiding

Stap 2. Uitvoering

Stap 3. Afronding
Geen lesmateriaal

Film - De dode hoek van vrachtwagens

Groep 7
Groep 8
Verkeersgedrag
Verkeerskunsten
Dode hoek
Op school
Voor thuis

Instructiefilm De dode hoek van vrachtwagens

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie
Delen

Project - Veilig op weg

Tijdens de Dode Hoekles ervaren leerlingen wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet, zodat zij weten hoe zij als kwetsbare voetgangers of fietsers het beste kunnen handelen als ze een vrachtwagen tegenkomen. Scholen die zich aanmelden voor de Dode Hoekles krijgen (kosteloos) een vrachtwagen met gastdocenten op bezoek. De gastdocenten zijn goed getraind en wijzen de leerlingen op de gevaren van de Dode Hoek. Bij uw regiocoördinator kunt u informeren naar een Dodehoekles van een lokale rijschool.

Lespakket Veilig op Weg

Veilig Verkeer Nederland heeft in dit kader in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland het lespakket “Veilig op Weg” ontwikkeld. Het pakket bestaat uit een DVD of digibordles en een docentenhandleiding. In de docentenhandleiding wordt uitgelegd hoe een gastles georganiseerd kan worden en hoe u kunt regelen dat een vrachtauto met chauffeur langs komt op school. Ook bevat de docentenhandleiding werkbladen voor de midden- en bovenbouw. Met behulp van de film worden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden de volgende twee vuistregels aangeleerd:

  1. Blijf er rechts en ruim achter!
  2. Houd meer dan 3 meter afstand!

Het lespakket 'Veilig op Weg' kan besteld worden bij Veilig Verkeer Nederland. Klik door naar de website van VVN.

Delen

Aanbevolen lespakketten

Thema's: Verkeerskunsten
Lesgeven met SCHOOL op SEEF.
Zo werkt het!

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie