Verkeerskalender 2016 - 2017

De Verkeerskalender voor leerlingen in de eerste vier groepen biedt een maandelijks wisselende illustratie met allerlei leuke interactieve toepassingen en informatie voor de ouders. Met deze middelen is het mogelijk om iedere maand op een eigentijdse, leuke en leerzame manier met een dan actueel verkeersonderwerp aan de slag te gaan. In de klas, met het digibord of thuis op de tablet of de gewone computer.

thumb maart 2017

Maart 2017: In de wijk

In deze interactieve vertelplaat staat centraal waarom en hoe je rekening moet houden met andere weggebruikers, ook als die te hard rijden. Subthema’s zijn “Rekening houden met andere weggebruikers”, “oversteken”.

Naar de verkeersplaat...

thumb febuari 2017

Februari 2017: Schoolomgeving

In deze interactieve vertelplaat staat centraal hoe je veilig van huis naar school gaat en weer terug. Subthema’s zijn “rekening houden met elkaar”, “regels in het verkeer”.

Naar de verkeersplaat...

thumb januari 2017

Januari 2017: Oversteken

In deze interactieve vertelplaat staat oversteken, ook bij een zebrapad centraal. Subthema’s zijn “voorrang” en “verkeersdrukte”.

Naar de verkeersplaat...

thumb november 2016

December 2016: Aandacht bij het verkeer

In deze interactieve vertelplaat staat aandacht bij het verkeer centraal. Subthema’s zijn “spelregels in het verkeer” en “verkeersdrukte”.

Naar de verkeersplaat...

thumb november 2016

November 2016: zichtbaarheid

In deze interactieve vertelplaat staat centraal dat het belangrijk is zichtbaar te zijn en zelf goed te kunnen zien in het verkeer en op welke manieren je daarvoor kunt zorgen. Subthema’s zijn “fietsen”, “verlichting”, “donker”

Naar de verkeersplaat...

thumb oktober 2016

Oktober 2016: grote wagens en hulpdiensten

In deze interactieve vertelplaat staat centraal hoe je je moet gedragen in de buurt van vrachtwagens en ander grote voertuigen. Subthema’s zijn “dode hoek”, “geluiden en signalen in het verkeer”

Naar de verkeersplaat...

verkeersplaat afbeelding

September 2016: Weer naar school

In deze interactieve vertelplaat komt het weer naar school gaan aan de orde. Subthema’s zijn “Lopen of fietsen naar school, drukte in de Schoolomgeving en oversteken”

Naar de verkeersplaat...

U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Verkeerskalender
U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Verkeerskalender