Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Lesbrief - Educatieve fietsroute

Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Schoolomgeving en routes
Verkeersgedrag
Verkeerskunsten
Op school

Inleiding

Bij de educatieve fietsroute wordt een route in de omgeving van de school uitgezet en deze wordt gefietst in kleine groepen.

Materialen

  • Vragenlijst “Knelpunten op de school-thuisroute”
  • Digitale camera

Download de vragenlijst 'Knelpunten op dee school-thuisroute'

Download

Werkwijze

De schoolomgeving wordt in kaart gebracht. Om de eventuele knelpunten in de verkeerssituatie rond de school in kaart te brengen, kunnen de ouders bevraagd worden door middel van de vragenlijst “Knelpunten op de school-thuisroute” (zie bijlagen). In de nabije omgeving van de school wordt vervolgens een fietsroute uitgezet met daarin de knelpunten opgenomen. De leerlingen fietsen de route in groepjes en onder begeleiding. De leerlingen herkennen veilige en onveilige situaties rondom de school en weten hoe zij hierbij kunnen handelen. Ook worden verkeerstekens en verkeersborden die in de route voorkomen vooraf behandeld. Het maken van digitale foto’s geeft mogelijkheden om de route vooraf te bespreken in de klas.

Extra

Houdt van tevoren een fietskeuring, zodat u zeker weet dat de leerlingen allemaal op een veilige fiets rijden.

Delen