Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Oefening - OV4U

Groep 7
Groep 8
Openbaar vervoer
Op school

Inleiding

Kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar hebben een grotere behoefte aan zelfstandige mobiliteit, zowel naar het toekomstige Voortgezet Onderwijs als in de vrije tijd. Een mooi moment om deze kinderen te laten kennismaken met het openbaar vervoer.

Werkwijze

Het openbaar vervoer staat centraal in het lespakket OV4U. Dit lespakket laat de theorie en praktijk van verschillende vervoerswijzen aan bod komen en is gericht op een zelfstandige mobiliteit van kinderen. Het levert een positieve bijdrage aan het imago van het openbaar vervoer onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Het lespakket OV4U bestaat uit 5 lessen en is opgebouwd rond drie thema’s:

  1. verkennen
  2. plannen
  3. doen.

In het thema verkennen staan de verschillende vervoerswijzen centraal, waarover kinderen in hun omgeving beschikken. Bij het thema plannen worden ze voorbereid op het reizen met het openbaar vervoer. Het thema doen staat in het teken van de daadwerkelijke reis met het openbaar vervoer naar een van tevoren gekozen bestemming.

Delen