Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Spel - Fietsbingo

Groep 5
Groep 6
Verkeersgedrag
Verkeersregels
Op school
Voor thuis

Korte beschrijving

Leerlingen krijgen opdrachten welke zij moeten uitvoeren

Leerdoel

Leerlingen ervaren dat fietsen ook leuk is

De les

Maak voor de leerling een opdrachtenkaart met fietsactiviteiten die ze in de Schoolbrengweek moeten doen. Het geeft niet in welke volgorde ze de activiteiten doen. Je kunt hier ook een soort fietsbingo van maken. Natuurlijk hoeven de leerlingen niet te bewijzen dat ze de activiteit gedaan hebben. Zet een paraaf, stempel, sticker of iets dergelijks op de kaart als een leerling aangeeft de activiteit gedaan te hebben.

Bedenk zelf opdrachten die passen bij de leeftijd van de leerlingen en die in de school- en leefomgeving zijn uit te voeren. Bijvoorbeeld:

  • Fiets over een brug. Dit mag een kleine brug zijn of een grote. Over water, een weg of het spoor.
  • Controleer of je fietsbanden hard zijn, pomp ze op als dat nodig is. Bonuspunt als je jouw hele fiets controleert.
  • Fiets 5 kilometer op één dag. Controleer je gefietste afstand op www.google.nl/maps.
  • Ga minstens drie dagen in één week op de fiets naar school. Bonuspunt als je de hele week op de fiets naar school gaat.
  • Maak een foto van jou en je beste vriend of vriendin en jullie fietsen. Natuurlijk maak je deze foto op een veilige plek.

Voorbeeld van bingokaart

Delen