Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Project - Verkeersquiz

Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Verkeersgedrag
Verkeersregels
Op school

Leerdoel

Leerlingen testen en vergroten hun kennis van de verkeersregels aan de hand van een quiz.

De les

Als je lopend of op de fiets naar school gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je de verkeersregels goed kent. SchoolTV zond in 2012 het programma ‘De Verkeersquiz’ uit. Tijdens dit programma streden twee scholen tegen elkaar. Hoe zouden uw leerlingen het er vanaf brengen? Pauzeer het filmpje nadat de vraag gesteld is en laat leerlingen antwoord geven. Bekijk daarna het antwoord in het filmpje.

Nog leuker is het om zelf een verkeersquiz te maken met foto’s uit de schoolomgeving. U kunt deze foto’s en vragen verwerken in een PowerPoint presentatie en kiezen uit verschillende werkvormen waarop de leerlingen antwoord geven, bijvoorbeeld:

  • door het opsteken van rode/groene kaartjes of kaartjes met het cijfer van het juiste antwoord
  • door het rennen naar het vak met het juiste antwoord (ren-je-rot spel)

U kunt de quiz interactiever maken via de (Engelstalige) website Kahoot!. Met Kahoot! kunt u leerlingen via een computer, tablet of met hun smartphone aan de quiz laten deelnemen. De quizversie van Kahoot! laat leerlingen punten verdienen door de juiste antwoorden te geven. Na iedere vraag is de stand op de ranglijst te zien, zowel op de eigen device als op het centrale scherm. Dit zorgt voor extra motivatie. Met Google Forms kunt u een quiz maken die leerlingen individueel kunnen maken.

Delen