Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Project - Grote voertuigen en de dode hoek

Groep 7
Groep 8
Dode hoek
Verkeersgedrag
Verkeerskunsten
Op school
Gastles

Inleiding

Kinderen moeten veilig op straat kunnen lopen, fietsen en spelen. Zeker waar schoolkinderen en vrachtauto’s elkaar tegenkomen, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het belangrijk dat kinderen voorlichting krijgen op school over hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtauto’s of andere grote voertuigen, zoals bussen en vuilniswagens.

Leerdoel

Wat ziet de chauffeur vanuit de vrachtwagen of ander groot voertuig en wat moeten kinderen doen om uit de ‘Dode Hoek’ te blijven.         

Werkwijze

Veilig Verkeer Nederland heeft in dit kader in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland het lespakket “Veilig op Weg” ontwikkeld. Het pakket bestaat uit een DVD en een docentenhandleiding. In de docentenhandleiding wordt uitgelegd hoe een gastles georganiseerd kan worden en hoe u kunt regelen dat een vrachtauto met chauffeur langs komt op school. Ook bevat de docentenhandleiding werkbladen voor de midden- en bovenbouw. Met behulp van de DVD worden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden de volgende twee vuistregels aangeleerd:

  1. Blijf er rechts en ruim achter!
  2. Houd meer dan 3 meter afstand!

Het lespakket “Veilig op Weg” kan besteld worden bij Veilig Verkeer Nederland.

Delen