Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Spel - Verkeersonderzoek: verkeer tellen

Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Schoolomgeving en routes
Verkeersgedrag
Verkeerskunsten
Op school

Opdracht

  • Om het verkeer te tellen in een straat met éénrichtingsverkeer moet je in ieder geval met twee leerlingen zijn. Voor een straat met tweerichtingsverkeer heb je minimaal vier leerlingen nodig.
  • Tel met twee leerlingen het verkeer dat in één rijrichting rijdt. Eén leerling telt hardop, de andere leerling turft door streepjes te zetten. Die streepjes tel je later op. Tel gedurende 15 minuten al het voorbijgaande verkeer.
  • Vermenigvuldig het aantal auto’s met vier, het aantal vrachtauto’s met acht, etc. (zie de tabel.)Verkeersdeskundigen hebben uitgezocht dat een bus de straat twee keer zo onveilig maakt als een auto. Daarom moet je het aantal vermenigvuldigen met die getallen.
  • Als je de drukte in de straat bijvoorbeeld met de gemeente wilt bespreken, kun je deze resultaten meenemen. Ook moet je dan weten op welk tijdstip de telling heeft plaatsgevonden. De gemeente kan dan zien of het een drukke of juist rustige straat is.

Materialen

  • Kopie werkblad
  • Pen
  • Een stopwatch

Voorbeeld werkblad verkeer tellen

Delen