Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Project - Veilig op weg

Tijdens de Dode Hoekles ervaren leerlingen wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet, zodat zij weten hoe zij als kwetsbare voetgangers of fietsers het beste kunnen handelen als ze een vrachtwagen tegenkomen. Scholen die zich aanmelden voor de Dode Hoekles krijgen (kosteloos) een vrachtwagen met gastdocenten op bezoek. De gastdocenten zijn goed getraind en wijzen de leerlingen op de gevaren van de Dode Hoek. Bij uw regiocoördinator kunt u informeren naar een Dodehoekles van een lokale rijschool.

Lespakket Veilig op Weg

Veilig Verkeer Nederland heeft in dit kader in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland het lespakket “Veilig op Weg” ontwikkeld. Het pakket bestaat uit een DVD of digibordles en een docentenhandleiding. In de docentenhandleiding wordt uitgelegd hoe een gastles georganiseerd kan worden en hoe u kunt regelen dat een vrachtauto met chauffeur langs komt op school. Ook bevat de docentenhandleiding werkbladen voor de midden- en bovenbouw. Met behulp van de film worden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden de volgende twee vuistregels aangeleerd:

  1. Blijf er rechts en ruim achter!
  2. Houd meer dan 3 meter afstand!

Het lespakket 'Veilig op Weg' kan besteld worden bij Veilig Verkeer Nederland. Klik door naar de website van VVN.

Delen