Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Groep
Thema
Soort
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Spel - Blote voetenpad

Groep 1
Groep 2
Schoolomgeving en routes
Verkeersgedrag
Op school

Leerdoel

Leerlingen zijn zich bewust van hun zintuigen

De les

Het is belangrijk dat de banden van je fiets goed zijn opgepompt en voldoende profiel hebben. Een harde band fietst gemakkelijker en beschermd de wielen van je fiets, voldoende profiel zorgt voor grip op gladde of natte wegen. Maar wat zou je fietsband nu allemaal ‘voelen‘ onderweg? Probeer het eens uit op een blote voetenpad. Een blote voetenpad is een wandelroute, die je loopt op je blote voeten. Je komt over allerlei verschillende ondergronden zodat je met je blote voeten kunt ervaren hoe zand, water en stenen onder je voeten voelen.

Voorbeeld Blote Voetenbad

Link voor meer informatie/voorbeelden

Kijk voor een voorbeeld en materialen op de website van DOENKIDS!

Extra

Vroeger hadden fietsen geen wielen met banden, maar waren de wielen van hout. Kunnen de leerlingen bedenken waarom banden met lucht comfortabeler zijn? Laat de leerlingen eens met klompen lopen.

Delen