Lesmaterialen

SCHOOL op SEEF heeft allemaal losse lesmaterialen verzameld, voor op school en voor thuis. Van liedjes over veilig oversteken tot een checklist om de fiets van jouw kind te keuren. Filter op groep, thema, soort materiaal en/of uitvoering in de klas of thuis. In de linkerzijbalk met de naam "Kies lesmateriaal" kan je lesmateriaal selecteren om te bekijken.

Icoon Groep filter
Groep
Icoon Thema filter
Thema
Icoon Soort filter
Soort
Icoon Uitvoering filter
Uitvoering
Filter:
Groep
Thema
Soort materiaal
Uitvoering
Afbeelding golf bovenkant pagina

Je ziet momenteel alleen openbaar lesmateriaal. Log in bij Mijn SEEF om ook het afgeschermde lesmateriaal op deze pagina te bekijken.

Geselecteerd lesmateriaal

Project - Verkeersprogramma ANWB Streetwise

Het verkeersprogramma ANWB Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Het programma wordt door een team van professionele instructeurs uitgevoerd. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen, zoals elektro- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto's, wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Reportage Streetwise

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie

Wat kun je leren?

Bij Toet toet (groep 1 en 2) worden de kleuters in de basis door de eigen vertrouwde leerkracht getraind. Een extra Streetwise instructeur kan gereserveerd worden tegen meerprijs. Hierbij staan twee onderwerpen centraal: het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. Daarnaast leren de kinderen waarom het belangrijk is om een autostoeltje en de autogordel te gebruiken.

Bij Blik en klik (groep 3 en 4) wordt de nadruk gelegd op de actieve verkeersveiligheid voor de kinderen. Ze leren veilig oversteken en leren begrijpen waarom ze in de auto een veiligheidsgordel en autostoeltje moeten gebruiken. Ook wordt het belang van de fietshelm besproken en gaan kinderen ermee oefenen op een fietsparcours in de gymzaal.

Hallo auto (groep 5 en 6) maakt kinderen bewust van afleiding in het verkeer en het participeren op elektrische voertuigen. Ook de MONO-campagne maakt deel uit van de les, zodat ze leren/weten wat afleiding in het verkeer betekent en het bestaan van deze campagne. De kinderen leren over de remweg van de auto en de invloed van de reactietijd op de stopafstand. Ook hierbij komt het belang van het autostoeltje, de stoelverhoger en het dragen van de autogordel aan bod.

Trapvaardig (groep 7 en 8) werkt aan een positieve gedragsverandering en richt zich op afleiding in het verkeer (MONO-campagne) door de mobiele telefoon en het vergroten van de fietsvaardigheid. Bewustwording middels het onderwerp TommyBoy maakt deel uit van deze les. Na het zien van het filmpje TommyBoy gaat de instructeur het gesprek aan met de leerlingen om te reflecteren op hetgeen ze gezien hebben en te werken aan de bewustwording van telefoongebruik op de fiets.

Delen

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie